The nutrient supplying potential of vermicompost and compost of the same substrates was tested using lettuce in agreenhouse experiment. Fifteen treatments were compared. Four treatments were vermicompost and compost preparedfrom beef manure and dairy manure.
Further Author:
A.M. Hammermeister - Nova Scotia Agricultural College
Four additional treatments consisted of vermicompost from a 75:25 (vol.) ratio ofshredded cardboard and beef manure, 50:50 vermicompost:compost blend for each manure source, and an unamendedcontrol. Each amendment was applied at rates of 1.25% and 2.5% (w/w) to either a low fertility sandy soil or a moderatelyfertile loamy soil. Lettuce yields and nutrient uptake were measured for the 2.5% application rate (only). Soil nutrientsupply rates were measured during a 75day period using ion exchange membranes in a separate set of pots using the 2.5%application rate. Vermicompost produced larger lettuce yields and supplied more N, P, K, S, and Mg than compost. Therewas no added benefit from the mix of composted and vermicomposted manure. Vermicompost produced from thecardboard and manure mix was the poorest amendment used, reducing lettuce productivity in the low fertility soil. Thesource of manure was found to have a significant influence on N supply and availability and lettuce growth.
Copyright: | © European Compost Network ECN e.V. | |
Quelle: | Orbit 2012 (Juni 2012) | |
Seiten: | 9 | |
Preis inkl. MwSt.: | € 9,00 | |
Autor: | P.R. Warman | |
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Provivion of a web tool on bio-waste prevention for local authorities in Europe
© European Compost Network ECN e.V. (6/2012)
The European community cannot address the issue of bio-waste solely in terms of collection and waste management, assuch activities generate costs. Today, waste prevention in Europe must involve waste reduction and prevention at a locallevel, targeting all producers of bio-waste, not only consumers and households, and promoting the use of a number ofwaste reduction practices including composting, mulching, grinding, use of slow-growing plant species, using bio-wasteas animal feed, reducing food wastage and the use of ramial wood chips.
Further Authors:
N. Gaillard, N. Euzen, A. Lopes, B. Chaves, J.-J. Dohogne, P. Micheaux Naudet, O., De Clercq, M. Vanecek, J. Cerny
Messung von Zirkularität - Status quo, Herausforderungen, Perspektiven
© Lehrstuhl für Abfallverwertungstechnik und Abfallwirtschaft der Montanuniversität Leoben (11/2022)
Die globale Ressourcennutzung steigt seit Jahrzehnten ungebremst an und setzt diese Entwicklung ohne politische Maßnahmen auch in Zukunft fort (Desing, Braun, & Hischie 2020, OECD 2019). Die Förderung und Bereitstellung von Ressourcen ist ein ökologischer Hotspot, der etwa ein Viertel der weltweiten Treibhausgasemissionen (THG Emissionen) verursacht (Hertwich et al. 2019). Der Ausstoß der THG Emissionen ist ein wesentlicher Indikator, um die planetare Grenze des Klimawandels zu bewerten, der den Anstieg der Durchschnittstemperatur der Erdoberfläche verursacht (IPCC 2022, Steffen et al. 2015).
Entwicklungen in Richtung Anlage der Zukunft
© Lehrstuhl für Abfallverwertungstechnik und Abfallwirtschaft der Montanuniversität Leoben (11/2020)
Anlage der Zukunft ist stark von den zu erreichenden Zielen aus dem Kreislaufwirtschaftspaket abhängig, da die Abfallwirtschaft auch ein stark rechtlich getriebenes Thema ist.
Post-treatment of Composting Leachate by Photocatalytic Process
© Wasteconsult International (5/2015)
In this study the capability of UV-ZnO photocatalytic process as a post Treatment method for composting leachate was examined at laboratory scale and in batch mode. The effect of some factors such as initial pH, oxidant concentration, light intensity and reaction time on the removal of organic load and color of leachate were investigated. Biological pre-treated leachate samples were collected from the effluent of leachate treatment facility of a composting plant in north of Iran. A Plexiglas column with 110 mm inner diameter and 300 mm height were used to conduct experiments. UVC lamps with different power levels in the range of 8-40W at the centre of the column were used as the source of irradiation. Based on the results of experiments, after 180 minutes of Radiation with 32W UVC lamps in pH 11 and in the presence of 1g.L-1 of slurry ZnO, maximum COD and color removal were achieved to be 57% and 67%, respectively.
Abfallvermeidung durch Lebensmittelweitergabe an soziale Einrichtungen
© Lehrstuhl für Abfallverwertungstechnik und Abfallwirtschaft der Montanuniversität Leoben (11/2014)
In der von der Umweltschutzabteilung der Stadt Wien (MA22) beauftragten Studie „Lebensmittelweitergabe in Wien – IST-Stand und Bedarf bei der Lebesnmittelweitergabe in den sozialen und gemeinnützigen Einrichtungen in Wien“ wurden die Mengen an Lebensmitteln, die derzeit weitergegeben werden, erhoben und wie hoch der Lebensmittelbedarf der sozialen Einrichtungen ist. Anhand der Ergebnisse der Studie wurden Schlussfolgerungen und Handlungsempfehlungen abgeleitet um die Verringerung von Lebensmittelabfällen durch die Weitergabe von Lebensmitteln an soziale Einrichtungen zu vertiefen, zu unterstützen, zu optimieren um eine koordinierte Weitergabe von nicht mehr regulär verkaufbarer, jedoch genießbarer Lebensmittel zu gewährleisten.